Erfgoeddepot zorgt ervoor dat de materialen duurzaam en efficiënt worden geplaatst. De materialen zijn goed terugvindbaar en de plaatsing is flexibel.

 

Het plaatsingsproces wordt ondersteund door het gebruik van barcodes of RFID tags

 

Het plaatsingsproces kan volledig geautomatiseerd worden op basis van omvang van de materialen en de beschikbare ruimte in het depot.

 

Het gebruik van barcode of RFID tags stroomlijnt de logistiek van de artikelen: binnenkomst, plaatsing, verwijdering, uitlening en herplaatsing. Op elk moment is duidelijk waar de kostbare en fragiele materialen zijn. Het aantal vermiste artikelen wordt geminimaliseerd.

BARCODE OF RFID

Het gebruik van een barcode- of RFID-systeem maakt de plaatsing van de materialen eenvoudig en zeker.

Barcodes kunnen gebruikt worden daar waar de materialen vooral gearchiveerd worden en niet vaak aangevraagd worden.

Waar het gaat om materialen die een hoge omloopsnelheid hebben en dus regelmatig verplaatst worden kan gedacht worden aan een RFID-systeem.

PLAATSING

Het is niet nodig om vaste plaatsen te reserveren voor de materialen. Plaatsen gebeurt daar waar geschikte ruimte is. De ruimte wordt zo opgevuld en er ontstaan geen open plekken.

 

Materialen worden op formaat geplaatst om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

De beschikbare plankruimte wordt het beste benut wanneer materialen van dezelfde grootte bij elkaar staan.

KOPPELEN

De gegevens van de barcodes of RFID tags dienen samengevoegd te worden met de gegevens in uw registratie- catalogussysteem.

 

De techniek die Erfgoeddepot gebruikt voor het plaatsen van de materialen is te koppelen aan elk registratie– of catalogussysteem. Op basis van bestaande protocollen worden de plaatsing gegevens ingevoerd in het registratiesysteem.

 

DRAADLOZE SCANNERS

Draadloos barcodes scannen kan onder andere met een Apple iPhone of iPod in een barcode/RFID sleeve van het merk Linea Pro. De Apple hardware wordt zo een volwaardige draadloze barcode of RFID-scanner. Op deze manier wordt gebruik gemaakt van bekende hardware met een krachtig besturingssysteem (iOS) dat diverse mogelijkheden biedt om apps met allerlei opties snel en kosten efficiënt te maken.

AUTOMATISCH PLAATSEN

Erfgoeddepot heeft ook ervaring met een andere manier van plaatsen. Het plaatsen van het materiaal kan op basis van de beschikbare ruimte in het depot en de omvang van de materialen volledig geautomatiseerd worden.

 

Het plaatsingssysteem geeft na eenmalige invoering van de benodigde gegevens de optimale locatie van het te plaatsen materiaal. Indien gewenst met het bijbehorende etiket. Op deze manier wordt de ruimte in het depot optimaal gebruikt en is altijd duidelijk hoeveel vrije ruimte er is.

Erfgoeddepot 0617435358 errol@erfgoeddepot.nl

Nieuwe Leliestraat 147 1015 HC Amsterdam